Какво трябва да знаете за правилната поддръжка на ледогенератора?

Ледогенераторът е част от кухненското оборудване на ресторанти, хотели, различен тип заведения, СПА центрове и други. Много хора избират да вземат такъв и за дома си. Принципът му на действие е максимално улеснен – след наливането на вода се образува лед.

Има различни видове ледогенератори, които можете да изберете както за лична, така и за професионална употреба. Решението зависи от специфичните Ви изисквания и нужди. При всички случаи това е един добър помощник в кухнята, чиято полезност се оценява все повече в последно време.

поддръжка на ледогенератор

Какво трябва да знаете за правилната поддръжка на ледогенератора?

Независимо дали имате такъв уред за битови или професионални нужди, е необходимо да осигурите правилна поддръжка на ледогенератора, за да го ползвате по-дълго време. Ето някои съвети по темата.

Добра вентилация

Когато позиционирате ледогенератора в помещението, в което желаете да бъде, се уверете, че има достатъчно място за правилната му вентилация. Той не трябва да е плътно опрян до стена отзад и от двете си страни. Трябва да разполага с достатъчно място за добра въздушна циркулация.

Редовно почистване

За да спазвате добра хигиена, почиствайте ледогенератора си веднъж седмично. Прочетете инструкциите за това и бъдете внимателни при третирането на отделните му части. Това е важно, за да предотвратите развитието на бактерии и микроби.

Отстраняване на запушвания

Не се изненадвайте, ако в даден момент уредът се запуши. Това е нормално, особено ако се ползва често. Трябва просто да почистите контейнера и улея за лед. След като го направите, можете да го сглобите отново.

Смяна на филтър

В случай че сте избрали уред с филтърна система, се уверете, че го сменяте периодично, за да запазите качеството на водата високо. Това е много важно за поддръжката на ледогенератора. По този начин ще си гарантирате здравословна среда за образуване на кубчета лед. Филтърът може да се сменя на три, шест месеца или веднъж годишно според модела.

В онлайн магазина на АЛМАБАР ще откриете разнообразие от модели ледогенератори с отлично качество и функционалност както за дома, така и за Вашия бизнес. Ще се радваме да бъдем полезни!