Конвектомат за готвене – какво трябва да знаете за правилната му употреба?

В днешно време здравословното хранене е все по-популярно и мнозина се стремят да се храня с вкусна и същевременно полезна храна. Ето защо и повечето ресторанти, които имат такава възможност, оборудват кухните си с конвектомат, който позволява готвене на пара, варене и печене. Този уред съдейства за приготвянето на здравословни ястия със забележителен вкус, които хората обожават.

Ако и Вие смятате да предложите на гостите в ресторанта си питателно меню, запазило полезните вещества от продуктите, ето какво трябва да знаете за конвектомата за готвене.

конвектомат за готвене

Конвектомат за готвене – какво трябва да знаете за правилната му употреба

Конвектоматът за готвене предлага по-лесно и здравословно приготвяне на ястия, като има и своите специфики, с които трябва да се съобразите. Ако смятате да вземете такъв за ресторанта си, има някои неща, които трябва да вземете предвид.

Едно от предимствата на този уред е, че събира повече съдове в себе си – тави и тигани. Използвайте такива с ниски страни, за да не пречите на циркулацията на въздуха по време на готвене. Освен това е препоръчително да използвате керамични, метални или стъклени съдове.

Внимавайте с температурата при готвене с този уред, защото храната в него става готова по-бързо, отколкото при обикновената фурна. Докато свикнете с конвектомата, можете просто да намалявате времето за печене и да проверявате дали ястието е готово няколко минути преди това.

Продължавайки въпроса с времето за готвене, нека споменем и че конвектоматът също се нуждае от предварително загряване като обикновената фурна. И отново – най-важното е да следите готовността на ястието, за да предотвратите прегаряне.

Тези уреди са изключително удобни. Имат множество програми, различни екстри и функционалности, които превръщат работата на готвача в истинско удоволствие.

В АЛМАБАР ще откриете разнообразие от модели конвектомати за готвене, както и такива, специализирани в приготвянето на закуски и сладки изделия. Изберете най-подходящия за Вашия бизнес и предложете на гостите в заведението си здравословно и богатo на вкусове меню!