Основни съвети при избора на ледогенератор за дома

Ако сте решили да добавите ледогенератор към кухненското си оборудване и да се възползвате от удобството, което създава, вероятно се чудите как да изберете най-подходящия. Това е много практичен уред, с който винаги ще имате лед под ръка.

Основни съвети при избора на ледогенератор за дома

На пазара се предлага вариация от модели според Вашите нужди с различна форма на кубчетата лед и технически характеристики. Ако търсите ледогонератор за дома, следващите съвети ще Ви бъдат от полза.

ледогенератор за дома

Мощност

Според количеството лед на ден, от което се нуждаете, можете да изберете от модели с различна мощност. Колкото повече лед на ден ще Ви трябва, толкова по-мощен уред трябва да изберете.

Когато купувате модел, попитайте и за температурата, при която машината може да прави лед, тъй като мощността играе ключова роля за нея. Най-силните модели са способни да работят и при температура до 40 градуса, докато повечето се справят отлично и при 30 градуса, което също е добър вариант.

Размер на кубчетата лед

Ледогенераторите могат да произвежда кубчета лед в два или три размера – S,M и L. Това е важно за напитките, които смятате да поднасяте с леда. Освен това по-малки бучки се произвеждат за по-кратко време.

Компактност

Впускайки се в търсене на подходящ ледогенератор за вкъщи или за офиса, се уверете, че има къде да поставите уреда. Има и по-малки модели, които също са достатъчно ефективни, за да отговорят на нуждите Ви. Тук трябва да обърнете внимание на размера и теглото на уреда.

Нива на шум

Когато търсите ледогенератор за дома, имате опции и за нивата на шум при работа на уреда. Най-предпочитаните модели са с висок клас компресор с ниски нива на шум. Това значи, че можете да ползвате ледогенератора по всяко време на денонощието.

Дизайн

Големият избор от ледогенератори на пазара Ви дава възможност да откриете такива със стилен и иновативен дизайн. Тук всичко зависи от личните Ви вкусови предпочитания, екстрите, които искате уредът да има, и интериора в кухнята. Освен това някои модели имат прозорец, през който можете да следите производството на лед, а други – нямат.

Казано накратко, когато се впуснете в търсене на подходящ ледогенератор за дома, е важно той да отговаря на нуждите и бюджета Ви. В онлайн магазина на АЛМАБАР ще откриете разнообразие от модели, подходящи за Вашия дом или офис. Свържете се с нас, ако имате въпроси.